Forum Skrzydeł Sojuszu ELITE VETERANS
crash tester
To zależy czy nasi ich farmią jak nie to nie ma problemów ale trzeba spytać na otwartym forum
Ja mysle zeby narazie nic z nimi nie podpisywac. Narazie oni sobie dobrze radza z selekta i czuja sie mocni (mam dobre stosunki z ich wodzem i czesto sobie rozmawiamy). Musimy poczekac aż do ich walki włacza sie gumisie, troche sie powybijaja i oba fronty osłabną. Wtedy tytani beda prosić o pomoc i wtedy bedzie szansa na to ze my postawimy im warunki (nawet wchłoniecie) a oni ratujac zycie zgodzą sie na to.
Moja propozycja jest taka żeby nikt z naszego sojuszu ich nie atakowal (taki cichy pakt) co pozwoli nam polepszyc z nimi stosunki a oni sie skupia na wojnie z naszym wspolnym wrogiem. Przy dobrych (neutralnych) stosunkach tytani bedac u schyłku porazki ( a takowa na pewno bedzie) zwróci sie tylko do nas o pomoc a my ich se wchłoniemy albo bedzie fuzja
Załóżmy, że nic nie będziemy podpisywać, czy chcemy im pomagać np. w defach?
Jeżeli w naszym interesie jest osłabienie SELEKTY to taka pomoc może mieć sens.
Jeżeli nie mamy atakować Tytanów to albo zostaną rozesłane massywy o zakazie, albo
podpisujemy pakt o nieagresji.
Temat do przemyślenia w warstwie czysto wojennej. Trzeba się nad tym zastanowić.
Rozważmy takie scenariusze:
- SELEKTA przegrywa, wciąga Gumisi w walkę
- SELEKTA przegrywa, Gumisie nie włączaja sie w walkę (Tytani górą)
- SELEKTA wygrywa
Kiedy my się w to włączamy i czy się włączamy ... (?)
No pakt o nieagresji w zasadzie mogłby zostac podpisany ale zero pomocy z naszej strony, wkoncu musimy sami wyjsc na prostą.
A teraz Twoje załozenia:
1) selekta odpada z gry, tytani i gumisie wyzynają sie co wprowadza nas do czołówki. Tu widze ewentualną aczkolwiek cicha pomoc w defach dla tytanów. nastepnie tytani prosza nas o pomoc i tu fuzja lub wchłonięcie
2)selekta odpada z gry, podpsujemy sojusz lub fuzja z tytanami (bo na pewno tytani beda oslabieni) znowu na naszych warunkach i walimy na gumisi. W przypadku sojuszu walczymy z ograiczonym zaangazowaniem by wymeczyc tytanow i dozyc ciagle do ich wchloniecia lub fuzji. po osiagnieciu celu nasz rdzen elity walczy z gumisiami a wchlonieci tytani liżą rany robiac defa dla nas i odbudowujac offa. dalej opanowujemy cwiartke
Tu jak najbardziej potrzebna nam jest fuzja z legio a i s-p-a (budzimy wiekszy respekt wsród tytanow)
w przypadku zwyciestwa tytanow nad gumisiami (nierealne) my jedziemy tytanow (prawdopodobnie łatwe zwyciestwo)
3) selekta wygrywa my juz bez pronblemow wchlaniamy najlepszych z tytanow i walimy selekte potem bierzemy sie za gumisów
Jest tez taka opcja ze selekta przegrywa i gumisie ich wchlaniaja, wtedy na 100 tytani ida pod nasz sztandar.
Rekrutant ELITE VETERANS
moje zdanie jest takie:
brak oficjalnej współpracy, jednak po cichu wprowadzamy zakaz farmienia przy czy można wywrzeć pressing na władze tytanów by usunęli farmy, które niepotrzebnie wzbudzają konflikty. co do wojny tytanów z selektą to jestem za pomocą deff jednak po cichu, to znaczy bez massów i wielkiego hallo na forum po prostu szef pisze do kilku osób i basta. My póki co musimy rosnąć w siłę im dłużej inni walczą z naszymi wrogami tym lepiej dla nas, jednak niemożna tego przeciągnąć.
na dalszą przyszłość widzę tytanów połączonych z nami koalicją, co do fuzji to jakoś nie przemawia do mnie.
crash tester
Jak to napisał Piotrek Archangel to terroryści i nie ma mowy o fuzji do konca serwera
Położenie geograficzne jest takie że oni z Selektą są wymieszani a my lekko na obwodzie więc ewentualna współpraca lokalna ale bez podpisywania żadnych napów jedynie na zasadzie zakazu atakowania przez massy
crash tester
Sprawa umarła troszkę ale trzeba działać
mam taką propozycję podpisanie napów z Tytaniami na zasadzie wspólpracy militarnej tj.
wspólny kącik na forum gdzie koordynatorzy off i deff będą wymieniać informacje na temat sił wroga tj Selekty i Gumisi
ze strony Tytanów wykreślam - themajew goldena i urukchuja poadła propozycja zabiela i gotfryd
chodzi tu tylko i wyłącznie o strefę walk
myślę że napy nam nie zaszkodzą a i tak jesteśmy lepszymi od nich graczami
druga sprawa to delikatne rozmowy z Tytani.Ż może by się udało ich na naszą stronę przeciągnąć ale to delikatna robota dla dyplomaty
ps. czy ktoś prowadzi jakieś rozmowy z Selekta??
Rada ELITE VETERANS
Nie zamierzam niczego z nimi podpisywac mało tego zaczne farmić tych co mam najbliżej siebie maja jasna droge do nas wyznaczona więc uważam temat z Tytanami Geriatrycznymi za zamknięty szkoda naszego czasu i energi